7 (4)

Райна Княгиня от ЦДГ “Белослава” развя знамето с гръмките слова “Свобода или смърт” на открит урок по родолюбие. Облечена в четническа униформа, малката Иванина Колева така умело се превъплъти в образа на бележитата българка, извезала и понесла флага на свободата, че предизвика бурните овации на публиката, дошла на тържеството по повод националния ни празник.

Децата от подготвителните групи показаха, какво е чест, достойнство, род и Родина и демонстрираха отлични знания за Кубрат и Аспарух, за Левски и Ботев. Една част от бъдещите първокласници бяха облечени в народни носии, а екипите на момичетата бяха с цветовете на родния трибаграни

Емоционалното  изпълнение на песните “Къде си вярна ти любов народна”,” Моя България” , “Аз съм българче” провкираха публиката да запее с малчуганите. Изпълнението на националния химн от децата и учителите, бе кулминационният момент в урока.
Впечатлена от видяното, директорът на детската градина Лидия Горинова връчи грамотата “Горд българин” на децата и ги поздрави  за отличното им представяне.