Дъжд от цветя в последния работен ден на Димитрия Добрева

Дъжд от цветя се изсипа днес над дългогодишния директор на ДГ „Буратино“ Димитрия Добрева. Колегите я изненадаха с емоционално тържество по повод последния й работен ден, на което присъства и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Той поднесе на Добрева огромен букет, плакет и грамота в знак на признателност за годините, отдадени за развитието и възхода на детската градина.

„Благодаря Ви затова, че със знанията, опита и енергията си на изключителен ръководител сбъднахте мечтите на родителите – децата им да растат и да се образоват в хармонична, спокойна и европейска среда“, обърна се Георги Стаменов към директорката, която се пенсионира.

Той припомни, че по нейно предложение район „Централен“ стартира проект за изграждане на пристройка за още две групи и физкултурен салон в двора на градината, с който предстои да се кандидатства за целево финансиране по програмата на Министерството на образованието и науката.

В края на тържеството Добрева представи пред екипа на ДГ „Буратино“ Зорница Славовска, която ще изпълнява временно длъжността директор.

След себе си Димитрия Добрева оставя 9 години стаж начело на ДГ „Буратино“, белязани от многобройни постижения, успехи и реализирани проекти, сред които създаването на първата в българска детска градина еко пътечка, мини природонаучен музей, арт ателиета за приложни изкуства, стая на приказките, стая за релакс, кът за йога.

ДГ „Буратино“ е единствената в Пловдив, която тази година спечели финансиране на стойност 14 600 евро по европейски проект „Забавлявай се, докато учиш“ по програма „Еразъм+“.