Със спортна площадка за баскетбол, волейбол и фитнес с 3 уреда на открито разполагат от днес учениците от ОУ „Елин Пелин”. Лентата на новото съоръжение бе прерязана от директора Татяна Вангелова и кмета на район “Западен“ Димитър Колев. Площадката, която се намира в двора на училището, е изградена по общинската образователна програма. Общата стойност е 40 000 лева, като 10 на сто от сумата е осигурена от делегирания бюджет на училището.

Дебютното изпълнение направи второкласникът Антон Митев, който е изявен състезател по спортна гимнастика. Акробатичните му умения предизвикаха бурните аплодисменти на ученици и учители.

Новата площадка ще даде възможност на седмокласници от заниманията по интереси да тренират баскетбол след часовете.

„През 2021-ва училището навлиза в своята 90-та годишнина, така че децата и колегите напълно заслужават да работят и учат в осъвременена база. Надявам се да можем да реализираме още проекти, свързани с модернизацията на учебния процес. Продължаваме да въвеждаме иновации и да обменяме добри практики с училища от страната по националната програма”, каза директорът Татяна Вангелова.