Димитър Колев събра ръководителите на детските и учебни заведения в навечерието на първия учебен ден

Поздравителни адреси с пожелание за успешен старт на новата учебна година връчи на директори на детски и учебни заведения от „Западен” днес районният кмет Димитър Колев.

„Тъй като няма как да присъствам навсякъде в първия учебен ден, бих желал да ви поздравя и да ви пожелая да сте здрави, да бъдете все така всеотдайни в професията си и знайте, че имате пълната ми подкрепа“, обърна се Колев към директорите.

Не без гордост той припомни, че в „Западен” се намират 5 иновативни училища от общо 24 в Пловдив. Отново в района са първите в България общинско училище (СУ „Св.св. Кирил и Методий”) и детска градина („Мир”), въвели обучение по метода на Монтесори. От тази година по системата ще се обучават и малчуганите от детска ясла „100 усмивки“. Обмисля се подобно обучение и в детска градина „Росица“, като така ще се оформи единственият в България Монтесори център, тъй като яслата, детската градина и училището на практика се намират едно до друго.

В актовата зала на кметството бяха представени новите ръководители на учебните заведения в района. В училищата това са Ружка Генова, която пое Спортно училище „Васил Левски“, Веселина Карапеева – директор на ОМГ „Академик Кирил Попов“ и Емилия Алексиева – директор на ОУ „Тодор Каблешков“. Начело на най-новата детска градина в района – „Мир”, отскоро е Светлана Джаникиян, в детска градина „Рая“ от близо година е Цеца Иванова, в „Дружба“ е Силвия Атанасова, а в „Росица“ – Боряна Калайджиева. На срещата стана ясно още, че в детска градина „Елица“ се предвижда да бъдат разкрият допълнителни яслени групи.