Целта е да се предоставят интегрирани услуги в градините и училищата, съобразно индивидуалните потребности на децата и учениците

Областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците ще бъде разработена на базата на актуалното състояние на образователните институции в община Пловдив, става ясно от предложение на кмета Здравко Димитров, което ще бъде разгледано на предстоящото заседание на местния парламент на 23 ноември.

За целта общинският просветен отдел е направил анализ на потребностите от образователни услуги на децата и състоянието на физическата среда за развитие на способностите и уменията им.

Проучването показва, че рисков фактор за осигуряване на обща и допълнителна подкрепа са преждевременно напусналите образователната система. Новите стратегически цели са осигуряване на условия за равен достъп до образование и намаляване дела на преждевременно напусналите класната стая. Документът ще заложи на развиване на цифрови и аналитични умения, на способностите и талантите, формиране на гражданска компетентност, дигитализация на учебния процес и иновативни дейности. Идеята е децата и учениците да получат интегрирани услуги за образователна, здравна и социална подкрепа. Затова във всяка образователна институция ще бъде създадена актуална среда и условия за преподаване чрез използване на интегрирани платформи и облачни платформи. Не на последно място в стратегията се залага на кариерното ориентиране и практическа подготовка, отговаряща на нуждите на пазара на труда.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.