Учителски хор поздрави учениците с „Всичко ми е наред” и „Една българска роза”

Европейска разходка с танци на народите в коледната къща на СУ „Кирил и Методий”

dscf0255

Сцена от раждането на Исус оживя не върху платно на художник, а на вратата на класна стая. 11-класничката Виктория Пенелова е сътворила истински шедьовър с кора от дърво, стиропор, картон и много въображение. Момичето е нарисувало обора с току-що родения Христос, заедно с Мария и Йосиф. Близо седмица тийнейджърката работила върху проекта си, който безапелационно спечели първо място в конкурса за най-красива врата на класна стая на СУ „Кирил и Методий”. Така огромната торта, подарък от училището, се оказа за 11 а клас. С шоколадово изкушение се подсладиха и децата от 7 а клас, които делят стаята с големите.

Паралелките бяха проявили невероятно въображение в конкурса за дизайн, като по вратите можеха да се видят Дядоколедовци, джуджета, горяща камина, празнични абстракции.

dscf0256

В истинска коледна къща се превърна училището в деня преди ваканцията. Освен наградите за организаторите на традиционния коледен базар в подкрепа на малките пациенти от детското онкоотделение на УМБАЛ „Св. Георги”,  учениците и техните преподаватели си спретнаха истинска забава след часовете като отново показаха, че са най-добрите в танците, музиката и дизайна.

Най-малките дадоха старт на празника с конкурс за най-добър костюм. Децата дефилираха на сцената,  преоблечени като любимите си герои.

За разлика от минали години, този път и учителите бяха приготвили изненада за учениците.  Истински фурор настъпи при появата на преподавателския хор, който изпълни микс от български песни. На предна линия, съвсем естествено, бяха преподавателите по инструмент и вокално майсторство Ева Палакова, Ася Сестримска, Здравко Мандаджиев, Дорис Хофман, Ганка Георгиева, Валентина Софрониева. Малки и големи пяха заедно „Среща” на „Щурците”, „Всичко ми е наред” на Васил Найденов, „Може би” на „Сигнал”, „Щурче” на Лили Иванова и завършиха с неувяхващия шлагер на Паша Христова  – „Една българка роза”.

dscf0248

Публиката избухна в аплодисменти и след танците на учениците от хореографските паралелки. Особено вълнуващо бе изпълнението на Ангел и Даниела. Хореограф на емоционалния им танц „Просто любов” бе Нели Карабахчиева. Хореографът Боян Алексиев пък направи европейска разходка с танци на народите, които представиха ученици от 11 и 12 клас.

dscf0246

Традиционните коледни песни прозвучаха в изпълнението на учениците от паралелките по музика, след което директорът Таня Николова “издейства” обещание, че през цялата следваща години всички ще останат толкова старателни и ученолюбиви.

dscf0244