Участниците ще усвояват техники за по-лесно възприемане и представяне на информацията

Работилница по самоучене ще се проведе на 2 ноември в Младежкия център. Участниците ще усвояват техники за по-лесно възприемане, структуриране и представяне на информация.

„Всеки ежедневно се докосва до огромно количество информация, в която често се губи. А понякога е необходимо да имаме под ръка изпробвани техники, които да ни помагат да синтезираме, визуализираме и картографираме необходимото. Много често новият материал е само черно-бял или само подаван слухово, което ни прави дистанцирани и несвързани с това знание“, казва преподавателят Елена Стойчева, която ще води работилницата. Тя е преподава английски език по метода на сугестопедията.

Работилницата е подходяща за ученици над 5 клас, родители, студенти, учители и всеки, който има желание да приложи полезни техники за усвояване и представяне на информация. Участниците ще се упражняват с мисловни карти, ще участват в творчески игри и ще решават забавни задачи, за да подобрят уменията си за учене чрез практически упражнения върху реален учебен материал.