Есенен фестивал ще се проведе на 18 и 19 септември в музея, предвидени са наблюдения под микроксоп и арт ателиета

Двудневен фестивал на пеперудата организира на 18 и 19 септември Природонаучният музей.
За най-големите пеперудени фенове ще има работилница за препариране. В програмата са  предвидените още набюдение на крило на пеперуда под микроскоп, бодиарт за деца, арт ателиета, презентация и викторина с награди. Посетителите ще могат да гледат премиерата на първи епизод на “Пъдпъдък дейли” – “Земя на пеперудите”.

За всички дейности ще бъде необходимо спазване на дистанция от поне 1,5 метра, а участниците във фестивала трябва да носят задължително маски.

В двата дни на фестивала в музея ще бъдат изложени най-добрите рисунки от конкурса “Магическият свят на пеперудите – метаморфоза”, който се проведе през месец март в условията на карантина. Поради извънредното положение в страната не беше организирана изложба и официално награждаване.

Заниманията по време на есенния форум не предвиждат допълнително заплащане, но достъпът до тях ще се осъществява срещу закупуване на билет за посещение на експозицията на музея. Посещенията на зала “Тропик” с живи пеперуди също ще са с билети. Под стъкления купол на третия етаж пърхат стотици екзотични пеперуди, които живеят в среда близка до тропическата.  Зала „Тропик“ е първата подобна в България, в нея има мостче, водопад, езерце и малка рекичка и се отглеждат 15 тропически пеперуди от най-атрактивните видове.