СУ “Любен Каравелов” спечели в трета група на категория „Големи предприятия с над 250 заети лица“

Първо място на 13-тите национални награди по безопасност и здраве при работа спечели СУ „Любен Каравелов“. Конкурсът се организира от Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“ със съдействието на Главна инспекция по труда. Церемонията, която се проведе в столицата, уважиха началникът на политическия кабинет на вицепремиера  и дългогодишен изпълнителен директор на ИА „Главна инспекция по труда“ Румяна Михайлова, заместник-министърът на труда и социалната политика Емил Мингов, настоящият изпълнителен директор на Инспекцията по труда Екатерина Асенова и представители на институции, работодателски и синдикални организации.

Пловдивското училище спечели в трета група на категория „Големи предприятия с над 250 заети лица“, в която влизат хотелиерство и ресторантьорство, медико-социални грижи, хуманно здравеопазване, образование, държавно управление, далекосъобщения, дейности по обслужване на сгради и озеленяване. На втора позиция в групата е УМБАЛ „Каспела“, а третото място бе присъдено на Химикотехнологичен и металургичен университет.

Директорът Славка Щерева припомни, че училището бе тотално преобразено по проект „Образователна инфраструктура – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ на Оперативна програма „Региони в растеж“.

Целта на наградите е да бъдат отличени малки, средни и големи предприятия за усилията и  инвестициите, които влагат в подобряване на работната среда и опазването живота и здравето на работещите, както и да бъдат популяризирани добрите примери за осигуряване на здравословни и безопасни работни места.

„До 100 000 лв. за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд имат възможност да получат работодателите и тази година. Средствата се осигуряват от Фонд „Условия на труд“ към Министерството на труда и социалната политика“, каза вицепремиерът  Лазар Лазаров.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.