Децата от СУ “Цар Симеон Велики” дойдоха с ръчно изработена картичка “Обичам природата”, която подариха на директора гл.ас.д-р Огнян Тодоров

Учениците от 1 а клас от СУ „Цар Симеон Велики“ си извоюваха правото да бъдат първите посетители на обновената зала „Тропик“ в Природонаучния музей, която бе открита официално днес. Директорът на музея гл. ас. д-р Огнян Тодоров посрещна първолаците и техния класен ръководител Марияна Петрова в знак на благодарност за ръчно изработената картичка за Великден. Тя се оказа техния входен билет за днес, но децата съвсем не дойдоха с празни ръце, а донесоха още една картичка с текст „Обичаме природата“. И я връчиха на директора Тодоров. Той отвърна на жеста с индивидуална беседа в експозицията и разходка в залата с живи тропически пеперуди.

Тя беше затворена за посетители повече от половин година. Дългата пауза бе предизвикана от противоепидемичните мерки, както и от излизането на Великобритания от ЕС, което възпрепятства международния транспорт и бизнес отношенията с фермите в Обединеното кралство. Директорът на музея гл. ас. д-р Огнян Тодоров използвал паузата, за да предприеме освежаващ ремонт на залата.

От екипа на музея споделиха, че за целия ден днес има записани групи ученици, които ще разглеждат всички експозиции.

Зала „Тропик“ работи ежедневно и приема посетители на всеки 30 минути. Първото посещение за деня е в 9 часа, а последното е в 16:30. Цената на билета за възрастни е 4,00 лв., за студенти и ученици – 3,00 лв., а за деца до 7 години – 1 лв.