Малчуганите от ОУ „Васил Левски отбелязаха 100 дни в училище. Градоначалникът изненада с лалета учителите за 8 март

Image_6099490_128

Разделител за книги със зайче получи днес от първолаци кметът Иван Тотев. Градоначалникът коленичи, за да улесни момиченцето, което обясни, че днес отбелязват 100 дни в училище, какъвто е и надписът на разделителя.

„Аз много чета, както подобава на един кмет, затова със сигурност ще го използвам“, каза на децата от ОУ „Васил Левски“ Тотев.  Той посети училището, за да разгледа новата техника, закупена по общинската програма за модернизация на учебния процес. И тъй като визитата съвпадна с празника на жената, кметът влезе в класните стаи и изненада учителите с лалета. Преподавателите бяха истински сюрпризирани от неочакваното посещение, благодариха за жеста и си пожелаха образованието да стане приоритет за държавата.

В стаята на петокласниците градоначалникът попадна на урок за намиране на неизвестно, но преподавателят Лиляна Шуманска обясни, че децата се справят без проблем. Деление до 1000 обясняваше на третокласниците Йорданка Степанян, а в часа по английски Тотев прочете темата на урока, записана на дъската: „Can you tell stories?“ Учителят Десислава Илиева поясни, че няма ограничения и че децата могат да разказват вкякакви истории, при което кметът вметна: „Точно като по изборите“.

„О, причастия!“, възкликна Тотев в кабинета по български език на Маргарита Николова, която е сред най-изявените преподаватели по предмета в града. Тя не пропусна да се похвали, че зам.-кметът Стефан Стоянов, който също бе сред днешните гости, е кадър на училището.

„Врабчета, днес ще събираме и ще изваждаме“, обърна се към първолаците Александра Николова, която демонстрира най-новата придобивка в училището – таблет с тъч скрийн.Това е нов вид на интерактивна дъска, който няма нужда от допълнителен компютър. Таблетът върви със софтуер с набор от допълнителни материали за учителя, 3D филми и позволява на учителя да разработва свой урок. За разлика от интерактивната дъска, таблетът може да се мести, защото е на колелца. Децата показаха как умело се справят със събиране и изваждане и знаят какво е събираемо и сбор. В момента Николова кара докторантура по метоидика на обучението по ИКТ технологии в Пловдивския университет.

Преди пет години Община Пловдив стартира проект за модернизация на училищата. По него ОУ “Васил Левски” е закупило няколко интерактивни дъски, помагала за часовете по физика и химия и таблета.

“Тази техника изключително много мотивира децата да учат, а това е най-трудно днес – да задържим вниманието им”, обясни директорът на училището Гергана Витева.

Image_6099500_128