sdr

От днес в ОУ „Димитър Талев“ има Дни за ориентиране, когато деца и родители могат да видят обновените класни стаи и кътовете за образователни игри в коридора

Нетърпеливи първолаци влязоха в класната стая още преди да е ударил първият школски звънец. Десетки деца и родители се отзоваха на поканата на ОУ „Димитър Талев“ и се възползваха от възможността да надникнат в кабинетите и да се запознаят с учителите преди официалното откриване на учебната година. За всички 144 първокласници училището обяви Дни за ориентиране от днес до 12 септември.

Шестте реновирани класни стаи за най-малките ученици са в самостоятелен корпус. Те са боядисани в различни цветове с обособени кътове с мека мокетна настилка и барбарони. В кабинетите няма бели дъски. Екранът на телевизора позволява трансформирането му във  всяко необходимо за образователния процес изображение.

„ОУ „Димитър Талев“ от две години е училище в облака, което обяснява и наличието на дигитална технология в новите класни стаи. Телевизори от 65 инча, свързани чрез безжична интернет връзка Google Hromecast към Chromebook, ще осигурят на обучените вече учители да  работят в модерна учебна среда с облачната платформа G Suite за образованието“, обясни директорът Ирина Чолакова.

По коридора са обособени кътове за образователни игри и работа в екип,  тук са и белите дъски, предоставени на най-малките,  за да демонстрират изучаваното  през учебния ден и да се радват на резултатите си.

„Изключително важно за едно дете, което вече влиза в ролята на ученик, да бъде ентусиазирано, радостно и спокойно. Ето защо комфортът в образователната среда е изключително важен. Целта на Дните на ориантирането е на 16 септември децата да прекрачат с усмивка прага на своето първо училище, от което не се страхуват, защото го познават и харесват. Тази инициатива стартирахме преди една учебна година и се оказа много полезна, затова  я утвърдихме като традиция“, добави Чолакова.

Новият корпус ще бъде официално открит на 13. септември с водосвет.