За 26-та поредна година СУ „Св.св. Кирил и Методий“ организира празник за трите паралелки първокласници, които днес изпитваха своите родители

„Всичко първо е красиво – първа песен, първи час“, празнуваха днес първокласниците от СУ „Св.св.Кирил и Методий“. За 26-та поредна година училището отбеляза стоте дни на първолака с празненство, в което най-малките показаха какво са научили от влизането си в класната стая. Централното фоайе събра постерите и проектите на децата, които с много фантазия и с подкрепата на родителите си бяха претворили първите месеци след прекрачването на школския праг.

Директорът на училището Таня Николова даде начало на пътешествието из света на знанието и призна, че за 100 дни е научила много по-малко неща от тях.

„Като виждам грейналите ви от радост лица, знам, че сте се справили. Вече не сте плахите деца, които на 15 септември не знаеха какво ги очаква в училище. Видя ли ви, денят ми е щастлив. Ако за 100 дни възрастните научаваха толкова, колкото вас, светът щеше да е много по-добър. Продължавайте да бъдете все така упорити и трудолюбиви – това е рецептата за успех“, пожела Николова.

Фоайето при входа на училището бе изпъстрено от десетките проекти със 100 елемента – на училищната сграда, картата на света с обозначени застрашени видове и национални флагове на държави, на разтворена книга, дърво от пластмасови капачки с имената на децата от класа. Саня Янова от 1 а клас бе избрала да пресъздаде първите дни в клас като изригващ вулкан, а Пламена от 1 б – като парк на буквите. Крилете на лебед от хартия символизираха стоте дни в училище в творението на Асен Божев. Доротея Козалиева пък бе измайсторила замък от цветен картон с кули и 100 прозореца.

След празничната част с участието на първолаци от трите паралелки – с разширено изучаване на хореография, на изобразително изкуство и по метода на Монтесори, децата се промушиха през цветната стотица от стиропор, за да се върнат обратно в класната стая, която остана отворена за родители през целия ден. Класните ръководители бяха подготвили забавни езикови и математически задачи, чрез които децата да демонстрират наученото.

Научих се да смятам, да решавам текстови задачи, да правя аудио диктовка, изброяваха новите умения, които имат, децата от Монтесори класната стая. Родителите им пък трябваше да изброяват думи, които започват със „сто“, да обясняват правилото за писане на двойни предлози и да посочат кои са сонорните съгласни.

Първолаците получиха шанс да влязат в ролята на учители и да проверят доколко техните майки и татковци ги познават. Родителите трябваше да улучат любими цветове, ястия и забавления на децата си, а верните отговори им носеха предметни награди.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.