По препоръка на РЗИ целият клас е поставен под карантина и ще се обучава в електронна среда от разстояние

Първокласник от СУ “Константин-Кирил Философ” е диагностициран с COVID-19. Детето е било на училище в петък, но е вдигнало температура и се е почувствало недобре, затова родителите са били повикани по-рано да го приберат. По препоръка на личния лекар на семейството всички са се изследвали за коронавирус. Пробите са показали, че и детето, и двамата родители са заразени.

От ръководството на училището са провели разговор с РЗИ и по препоръка на здравните инспектори целият клас е поставен под карантина. Затова от утре децата ще се обучават в електронна среда от разстояние.

“Продължава обследването. Родителите на учениците от класа са били своевременно информирани. Работи се по осведомяването и на останалите. Към момента детето е добре. Дезинфекцията в училището ще бъде още по-прецизна”, поясни началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова.

Припомняме, че в петък третокласник от СУ “Паисий Хилендарски” също бе диагностициран с COVID-19. Той и съучениците му също ще се обучават онлайн от разстояние.