Възпитаникът на музикалната школа към читалище “Цар Борис ІІІ и царица Йоанна-1931“ ще представи Пловдив на две събития в чужбина, посветени на националния празник

7 -годишният Борис Дюлгеров от школата по пиано при читалище “Цар Борис ІІІ и царица Йоанна-1931“ ще представи Пловдив в тържествения концерт по случай 3 март в Никозия, Кипър. В края на миналата година първокласникът от Арменското училище спечели първа награда на престижния Международен конкурс за пианисти “Андрей Стоянов” в София, както и специалната награда. Отличията му донесоха правото на участие в два концерта в Никозия и Пафос, посветени на националния ни празник. Борис заявил на съучениците си, че ще се качи на сцената, облечен с ученическата си униформа.

За втори път организационният комитет на Международния конкурс за пианисти организира концерти на избрани лауреати в чужбина. Този път избраната страна е Кипър. На 27 февруари в столицата Никозия и на 1 март в живописния древен град Пафос ще се състоят две събития по повод Освобождението на България.