Първи случай на Covid-19 бе регистриран в пловдивско училище. Заразеното дете е третокласник от СУ “Паисий Хилендарски”, потвърди началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова. Тя увери, че се изпълняват всички предписания на РЗИ. Ръководството на училището незабавно е предприело мерки за информиране на всички ученици и родители от училището. Вчера майката на момчето се е обадила по телефона на директора Ирена Душкова, за да я уведоми, че в семейството има случай на заразен с коронавирус.

От днес класът, от който е момчето, се обучава в електронна среда от разстояние. Третокласникът също е дал положителна проба.

Съучениците на детето са поставени под 14-дневна карантина. От направеното епидемиологично проучване е установено, че детето е контактно на баба си, която е изследвана по друг повод и няма клинична симптоматика. Издирват се контактните  им лица. Освен учениците, под карантина е и класният ръководител. Детето е в добро състояние. В цялото училище е извършена дезинфекция, като ще се прави ежедневно.