Днешната церемония, на която главни герои бяха възпитаници на ДГ „Мая“, мина под патронажа на президента Румен Радев

Първи детски гвардейски отряд получи днес знамето си на официална церемония в парк „Белите брези“ в Пловдив. Командирът на Националната гвардейска част полк. Кънчо Иванов връчи знамето на малките възпитаници на детска градина „Мая“. Церемонията бе под патронажа на президента Румен Радев и с подкрепата на Министерство на отбраната, а поздрав към децата и техните родители отправи кметът Здравко Димитров. Отрядът е създаден през 2015 година по идея на директора на детското заведение Стоил Семерджиев.

Малките гвардейци от „Мая“ се снимаха миналата година в клип на Ансамбъла на въоръжените сили на Република България. Малчуганите, които са прочути с участията си на представителни събития, тържествени чествания и са посещавали президентството, бяха избрани да вземат участие в снимките за песента „Нека запазим света“ по музика на популярния фолк изпълнител Райко Кирилови и аранжимента на Светослав Лобошки.

„Детският отряд вече е участвал с гвардейския полк в концерти, кампанията „Бъди войник“ и други събития, най-вероятно ще се включи и в Деня на отворени врати в президентството по повод Деня на храбростта 6 май. Участие в него ще вземат 110 деца от гвардейските отряди в страната“, каза полк. Иванов. И обеща Националната гвардейска част да помага на пловдивския отряд при хореографията.