Първият съветник в посолството на Франция и член на Групата на посланиците франкофони Стефани Петибон гостува днес в ЕГ „Иван Вазов“. Посещението й бе част от инициативата „Франкофонията във Вашето училище“, при която членове на групата ще посетят 19 български училища, в които се изучава езикът.

В годината, в която се навършват 30 г. от присъединяването на страната ни като пълноправен член на Международната франкофонска организация, Петибон разговаря с учениците от френските паралелки за значението на и разпространението на франкофонската идея по света.  Тя разказа за дейността и ценностите, които страните членки изповядват, за възможностите и перспективите пред говорещите френски език.

Съветник Петибон бе любопитна да разбера каква е причината, накарали учениците да изберат езика, който изучават, от бъдещите им планове и от връзката на Пловдив с френския. Отговори подробно и на въпросите за собствения си професионален път, за страните, в които е работила и за впечатленията си от България. В края на срещата Петибон не пропусна да направи комплимент на учениците за отличното владеене на езика.