Стартира изграждането на центрове за природни науки в 2200 училища и центрове за специална образователна подкрепа

Стартира изграждането на STEM кабинети във всички над 2 200 училища и центрове за специална образователна подкрепа в страната. Днес първите 15 учебни заведения получиха своите договори за финансиране от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков в STEM центъра на 90. СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в София в присъствието на министър-председателя акад. Николай Денков.  Сред тях и ОУ “Св.св. Кирил и Методий” в село Кадиево, община “Марица”. Договорите са на обща стойност от над 2,8 млн. лева, а за цялата процедура са осигурени повече от 530 млн. лева по Плана за възстановяване и устойчивост.

„Първите договори вече са факт, върви оценката на всички подадени концепции. Очакваме в следващите месеци лавинообразно да нарастват договорите, с които ще се предоставят средства“, каза проф. Цоков. По думите му учителите трябва да могат да работят съвместно, да създават екипи със свои колеги и с ученици, които да учат проектно базирано за формиране на умения и възпитаване на любов към природните науки.

Министър Цоков посочи като отличен пример работата на преподавателите в 90. СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“, чийто STEM център е изграден през 2021 г. по Национална програма на МОН. Училището предстои да изгради център за млади изследователи, който ще бъде в друг корпус и ще е предназначен за ученици от начален етап. Концепцията предстои да премине втори етап на оценка, след което да бъде предоставен и договор за финансиране.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.