SONY DSC

327 млади инженери от пловдивския филиал на Техническия университет облякоха тоги и сложиха четириъгълната шапка с пискюл, за да получат дипломите си за завършено образование. Сред випускниците бяха и чуждестранни студенти от Турция и Гърция.

„Резултатът от обучението на студентите ни е традиционно много добър, защото всички вече работят на избрани от тях позиции в индустриални и софтуерни фирми, където имат възможност за успешна кариера“, каза директорът на филиала проф. д-р Въльо Николов.

Първенците на випуск 2021 са трима: бакалавърът Стела Стойкова от „Индустриално инженерство“, а при магистрите първенството е споделено между Нина Гърдева и Екатерина Златарева, които завършват с пълно отличие следването си. Инж. Гърдева е второ поколение технически специалист, защото нейният баща е завършил също в Техническия университет. Нина завършва „Компютърни системи и технологии“ с успех 6,00.

„Усилията, които положих по време на следването, си заслужаваха. Започнах кариерата си в немска фирма, която пише софтуер за космически апарати. Имах такава дисциплина в университета и бях подготвена. Работата ми е интересна и това за мен е най-важното“, споделя Нина Гърдева.

Резултатите на абсолвентите от факултет „Машиностроене и уредостроене“ се оказват по-добри в сравнение с предния випуск, отчете проф. Николов. 106 млади инженери са завършили редовно седем бакалавърски специалности на факултета, 23 са задочниците, 45 са завършили магистърска степен също по седем специалности – общо 174 инженери.

Доцент д-р Георги Ганев – ръководител на факултет „Електроника и автоматика“, обяви изключително високи резултати на студентите от випуск 2021. Средният успех на завършващите магистърска степен е 5,63, като 27 от общо 55 дипломирани студенти са отличници. Успехът на бакалаврите е Много добър 5,26 със 17 отличници от 98 дипломирани млади инженери.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.