Ученици от ЕГ „Иван Вазов и доброволци от фондация „Лео“ проведоха благотворителен базар в подкрепа на общинския приют за безстопанствени кучета

Благотворителен базар в полза на общинския приют за безстопанствени кучета организираха ученици от ЕГ “Иван Вазов” и доброволци от фондация “Лео”. Обединени под мотото “Първа пролет в приюта”, те събраха средства за каузата и насърчиха осиновяването на животните.

Учениците от клубът на супергероите към гимназията и техните съученици от 8 в клас, ръководени от Виктория Джангърова и Ася Полянкова, изработиха атрактивни бижута, картички, пъзели, свещници, магнити за хладилник и други предмети, които изложиха на базара. А на място създадоха уникални картини, които бяха разпродадени за минути.

Специално внимание бе обърнато и на най-малките посетители, които си тръгваха с кученце от балон. Емоционален акцент поставиха и доброволците от фондация “Лео”, които демонстрираха как да се грижим и разхождаме кучета от приюта. Посетителите имаха възможност не само да видят и погалят кучетата, но и да разходят някои от тях.

Събраните 476 лева бяха дарени за четириногите, трима от които намериха свои домове и семейства.

1 КОМЕНТАР

  1. Браво на тези деца и на родителите, които са възпитали на любов към животните

Коментарите са затворени.