Кметът Здравко Димитров обеща до края на мандата да бъдат изградени още 11 нови градини и ясли

В Деня на детето кметът Здравко Димитров даде старта на изграждането на нова детска градина на ул. „Богомил“ и обеща до края на мандата да бъдат изградени още 11 нови  градини и ясли. В момента приключва цялостното обновяване на две забавачки, а скоро ще започне строителството на още три – на булевард „Александър Стамболийски“, ДГ „Каменица“ и новото крило на ДГ „Зорница“ в район „Южен“. До началото на тази учебна година ще приключи основният ремонт на ДГ „Снежанка“ и „Перуника“ в район „Централен“.

Новата детска градина се намира в квартал „Гладно поле“ и ще бъде изградена за 290 дни. За строителството са отделени 1 950 287 лева по ОП „Региони в растеж“. По проекта се изграждат и реконструират 6 обекта, сред които двата корпуса на СУ „Любен Каравелов“.

„Сградата ще бъде на два етажа, на всеки от който ще има по четири групи. Предвижда се слънчева инсталация за битова гореща вода на покрива, климатици и централно парно отопление“, обясни кметът. Детската градина да разполага с плувен басейн и физкултурен салон, а дворът ще бъде снабден с поливна система, ще се поставят катерушки, люлки, пейки, сенници, чешма, пясъчник. Очаква се в началото на следващата година забавачката да бъде готова.