Кандидатстудентската кампания стартира на 7 юни, четири са новите специалности – „Международна политика и бизнес дипломация“, „Приложна физика за иновативни технологии“, „Автомобилно и индустриално инженерство“, “Биоинженерство”

 

4188 са местата за бакалаври през академичната 2021/2022 година в Пловдивския университет. От тях 3343 са по държавна поръчка, а 845 – в платено обучение, обявиха от висшето училище.

Студентите ще се състезават за прием в 106 специалности. Новите са 4 – „Международна политика и бизнес дипломация“, „Приложна физика за иновативни технологии“, „Автомобилно и индустриално инженерство“ и “Биоинженерство”. В три от обявените специалности обучението ще бъде само във филиалите в Смолян и Кърджали.

Стартът на кампанията е на 7 юни, когато започва онлайн подаването на документи. Това ще става в платформа в сайта на университета: http://www.uni-plovdiv.bg. Крайният срок за електронния вариант на кандидатстване е 21 юни. От 11 до 23 юни ще се внасят документи и на място – в Спортната зала на ПУ или в бюрата по градове.

Кандидатстудентски изпити ще се проведат присъствено в периода от 28 юни до 1 юли. Изключение са само изпитите за специалността „Актьорство за драматичен театър“, които ще се проведат в три кръга – на 15, 16 и 17 септември.

За 28 юни са насрочени изпитите по история, английски език и химия. На следващия ден е проверката на знанията по математика, изобразително изкуство, теология. Изпитите по информатика, немски, испански, френски език ще са на 30 юни.

Комплексният изпит по физическо възпитание е на 29 и на 30 юни. Датата за провеждане на теста със събеседване по физика и за изпитите по биология, география, музика е 1 юли. От тази година отпада най-големият изпит – този по езикова култура.

Всички изпити започват в 9:00 часа. Предходния ден кандидатите трябва да проверят в коя зала са разпределени.