Кандидатстудентската кампания стартира на 7 юни, четири са новите специалности – „Международна политика и бизнес дипломация“, „Приложна физика за иновативни технологии“, „Автомобилно и индустриално инженерство“, “Биоинженерство”

 

4188 са местата за бакалаври през академичната 2021/2022 година в Пловдивския университет. От тях 3343 са по държавна поръчка, а 845 – в платено обучение, обявиха от висшето училище.

Студентите ще се състезават за прием в 106 специалности. Новите са 4 – „Международна политика и бизнес дипломация“, „Приложна физика за иновативни технологии“, „Автомобилно и индустриално инженерство“ и “Биоинженерство”. В три от обявените специалности обучението ще бъде само във филиалите в Смолян и Кърджали.

Стартът на кампанията е на 7 юни, когато започва онлайн подаването на документи. Това ще става в платформа в сайта на университета: http://www.uni-plovdiv.bg. Крайният срок за електронния вариант на кандидатстване е 21 юни. От 11 до 23 юни ще се внасят документи и на място – в Спортната зала на ПУ или в бюрата по градове.

Кандидатстудентски изпити ще се проведат присъствено в периода от 28 юни до 1 юли. Изключение са само изпитите за специалността „Актьорство за драматичен театър“, които ще се проведат в три кръга – на 15, 16 и 17 септември.

За 28 юни са насрочени изпитите по история, английски език и химия. На следващия ден е проверката на знанията по математика, изобразително изкуство, теология. Изпитите по информатика, немски, испански, френски език ще са на 30 юни.

Комплексният изпит по физическо възпитание е на 29 и на 30 юни. Датата за провеждане на теста със събеседване по физика и за изпитите по биология, география, музика е 1 юли. От тази година отпада най-големият изпит – този по езикова култура.

Всички изпити започват в 9:00 часа. Предходния ден кандидатите трябва да проверят в коя зала са разпределени.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.