Редовната кандидатстудентска кампания ще се проведе от 26 до 30 юни

Пловдивският университет няма да увеличава семестриалните такси за обучение на новоприети студенти, докторанти и специализанти, съобщиха от ръководството на висшето училище. Независимо от увеличените разходи за издръжка и приетия на Министерски съвет от 17 март т.г. по-висок базов норматив за обучение на един учащ се в държавните висши училища, запазваме таксите за всички професионални области и направления, подчертаха от ПУ.

Таксите варират в зависимост от избраната бакалавърска специалност, като за редовно обучение те са между 500 и 640 лв., а за задочно – от 400 до 520 лв. Определеният базов норматив, който влезе в сила от 1 април 2022 г., е в размер на 700 лв.

Подготовката по защитените специалности в областите с най-висок очакван бъдещ недостиг на пазара на труда ще продължи да бъде безплатно през целия курс на обучение, казаха още от висшето училище.

От заплащане на кандидатстудентски и семестриални такси са освободени кръглите сираци до навършване на 26-годишната си възраст, лицата с трайни увреждания и намалена работоспособност, военноинвалидите, настанени в приемно семейство или институция, майки с три и повече деца.

Редовната кандидатстудентска кампания ще се проведе в периода от 26 до 30 юни, като на първата дата е организиран най-масовият изпит по български език. По традиция изпитите за специалността „Актьорство за драматичен театър“ са в три кръга от 14 до 16 септември.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.