Пловдивският университет засега не отменя кандидатстудентските изпити за специалност „Право“.

Към настоящия момент няма промяна в Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалност „Право” и професионална квалификация „юрист”, относно реда и начина за приемане в тази специалност, а именно с конкурсни изпити по български език и история на България. Ако бъдат направени изменения в нормативната уредба, която да позволява приемът да се осъществява по различен от досегашния начин, имаме готовност да предприемем своевременни действия, за да се съобразим с новите условия.

Това е позицията на Юридическия факултет на висшето училище във връзка с публикувана информация през последните дни относно промяна в условията за кандидатстване. Софийският университет обяви, че балът на кандидатстващите “Право” ще се формира от оценката на матурата по български език и успеха от дипломата за средно образование.

За да няма ощетени кандидат-студенти, от ръководството на Юридическия факултет на ПУ уверяват, че ще бъде дадена алтернативна възможност за прием – по съществуващите и вече обявени условия – чрез двата приемни изпита по български език и история, и по нов ред, ако бъде приет такъв.

„Уверяваме Ви, че при особената ситуация, в която се намираме, се стремим да спазим Закона и да бъдат защитени интересите на всички кандидат-студенти, като се съобразим с новите положения и уважим положения от всички Вас труд за подготовка“, се казва в позицията на факултета.

При промяна новостите веднага ще бъдат отразени в сайта и фейсбук страницата на ЮФ.

3 КОМЕНТАРА

  1. Ха-ха-ха вие сте последна дупка на кавала! Само на интересни се правите! СУ са милиони години пред вас!

  2. Млади хора, съветвам Ви да не влизате в този Факултет! Потърсете правилното място, което ще ви подготви за дългия път към успеха! Не правете глупостта на стотици, които налазиха в “лайната” на един крайно не организиран модел на обучение! Търсете квалифицирани и можещи хора, които да Ви обичат, а не крайно некомпетентни с голямо самочувствие “професионалисти”.

  3. Напълно нормално,не знам някой завършил СУ да е стигнал далеч в живота!

Коментарите са затворени.