Заявления за кандидатстване се подават и на място между 11 и 23 юни

Пловдивският университет активира платформа за онлайн прием на документи от 7 юни: http://www.uni-plovdiv.bg. Крайният срок за въвеждане на заявления в системата е до 21 юни.

Между 11 и 23 юни, включително в съботите и неделите, ще се приемат кандидатстудентски документи в Спортната зала на ПУ на бул. „България“ № 236. Тези срокове важат и за подаващите заявления в бюрата на ЦКПИ и НАПС по градове.

За специалности „Автомобилна техника“, „Автомобилни електронни системи“, „Автомобилно и индустриално инженерство“, „Електроснабдяване и електрообзавеждане“, „Машиностроителна техника и технологии“ и „Хардуерни и софтуерни системи“, изучавани във Физико-технологичен факултет, кандидатстудентски документи ще се приемат и в сградата на факултета в Смолян.

От кандидат-студентите се изискват оригинал и копие на дипломата за завършено средно образование. Веднага след сверяването на двата документа, оригиналната диплома се връща на кандидата. Завършилите средно образование в чужбина представят удостоверение с вписани приравнени към шестобалната система оценки по отделните предмети. В него трябва да присъства и средният успех от дипломата. Удостоверението се издава от Регионално управление на образованието по местоживеене.

Кандидат-студентите с неиздадени до момента дипломи за средно образование могат да подадат документи със служебна бележка от училището. В нея трябва да са отразени оценките от положените ДЗИ и средният успех. Оригинал и копие от дипломата кандидатите задължително трябва да представят не по-късно от 1 юли. В противен случай – не участват в класирането, предупреждават от висшето училище.

Лауреати от национални олимпиади или състезания и форуми с конкурсен характер представят съответния документ.

За кандидатите с двойно гражданство, едното от които е българско, се изисква и копие от документи за гражданство.

За кандидатстването е необходим документ за платена такса в размер на 30 лева и включва обработка на документи и полагане на един кандидатстудентски изпит. За всеки следващ се заплащат по 20 лева.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.