Конкурсът дава възможност на студенти и преподаватели да представят своята иновативна идея

Пловдивският университет дава старт на втория сезон на Start-up Academy. На 23 февруари в 6 аудитория ще се състои официалното откриване и първото събитие от планирания цикъл лекции на представители от бизнеса. Start-up Academy е платформа към Офиса за технологичен трансфер на висшето училище, която цели да подпомага предприемачи при стартиране на техния бизнес. Първите гост-лектори ще бъдат Йорданка Палкова-Патишанова (Директор Маркетинг, Taurus Communications), и Антония Дамянова (Директор Човешки ресурси, AIT International Transport).

След успеха на “Най-добър старт-ъп проект на ПУ” през 2022 г., организаторите продължават и тази година, с което дават възможност на преподаватели, студенти и докторанти от университета да представят своята иновативна идея и да разработят старт-ъп проект, като по този начин получат признание и печелят от своите разработки.

Програмата на форума включва събития, насочени към възможностите за създаване на предприемаческа култура и умения сред студенти и преподаватели. Планираните събития зще продължат до 5 ноември 2023 г. Конкурсът се провежда под патронажа на ректора на ПУ проф. д-р Румен Младенов.