По разпореждане на заместник-кмета по образование  Стефан Стоянов от днес започна пръскане на дворовете на общинските детски градини и ясли срещу комари и кърлежи. По график, в рамките на два дни, ще бъдат обработени зелените площи на 86 детски заведения, за да може в понеделник малчуганите да играят предимно на открито, каквито са и препоръките на Министерството на здравеопазването заради епидемичната обстановка.

Пръскането ще се извършва от  ОП „Дезинфекционна станция” всеки месец, ако се наложи и по-често.

В същото време остават в сила всички превантивни мерки, които се осъществяват в детските градини и ясли за предпазване от разпространение на епидемията от коронавирус. С децата не се провеждат педагогически ситуации, а само допълнителни занимания, при възможност и дейности за обща или допълнителна подкрепа.

Директорите на детски градини и детски ясли да допускат посещение само за деца, които са вече записани през учебната 2019/2020 г.q  да осигурят работата, доколкото е възможноq в една и съща група и с един и същ персонал, което да предотврати контакта между децата от различните групи, се казва в заповедта на кмета Здравко Димитров по повод новите противоепидемични мерки, обсъдени и приети от Общинския кризисен щаб. Дезинфекция и проветрение на всички помещения трябва да се извършва три пъти дневно.