Александра и Аделина спечелиха участие в двугодишната национална програма „Мегафон” за правата на децата и свободата на мнение

Ученици от СУ „Любен Каравелов“ спечелиха участие в двугодишната програма “Мегафон”, част от Национална мрежа за децата. 8-класничката Александра Хаджиева и Аделина Налбантова от 9 клас ще представят града ни в националния проект.

В рамките на следващите две учебни години момичетата  ще бъдат част от програмата, която цели включване на ученици и младежи в разговорите за местни политики, национални приоритети и глобални предизвикателства. Фокус на програмата са свободата на мнение, правата на децата, тяхната защита и използването им като инструмент за детско и младежко участие и за развиване на умението за гражданска активност. Целта на „Мегафон“ е да даде възможност за екипна работа и обмяна на опит.

Пловдивските ученици ще се фокусират върху проект за създаването на пространство, в което да се чува младежкият глас на Пловдив.

Основният двигател за участието и доброто представяне на децата има има Георги Стоев – учител по математика и възпитаник на “Заедно в час”.

1 КОМЕНТАР

  1. Благодарим на всички колеги и приятели за подкрепата! Проектът ще донесе един свеж поглед върху детското участие и гражданска активност в нашия град. Екипът ни е силно мотивиран да се обучава, да работи по проекта си и да въвлича и други ученици от града в стремежа си да помогне на повече деца и младежи гласът им да бъде чут.

Коментарите са затворени.