Поради огромния интерес към безплатните видеоуроци за учениците от 1. до 7. клас, качени в интернет и излъчени миналата седмица по БНТ2 и БНТ4, „Просвета“ продължава да създава нови образователни филми.

И днес в условията на извънредно положение заради КОВИД-19 и принудителна ваканция за учениците, екипът на издателството бе в студиото заедно с учителите, които ще преподават на хиляди деца от компютърния или телевизионния екран.

„Задачата, която сме си поставили, е задължително да покрием програмите от изученото към началото на март до края на учебната година по български език и литература и по математика за децата, които ще полагат изпити от националното външно оценяване – тези в 4. и в 7. клас. Стремим се да създадем колкото може повече уроци и за другите класове от първи до седми, но не знаем дали ще успеем напълно – зависи от мерките, които ще се вземат при извънредното положение. И разбира се, ако всички в екипа ни сме здрави.“ Това заяви  Владимир Кръстев – директор на „Просвета – Либри“ – дружеството, което създава електронните образователни ресурси.

Всички видеоуроци, които през изминалата седмица бяха излъчени по каналите на БНТ, са създадени от „Просвета“ в рамките на нейната инициатива „Учим онл@йн с учител“, за да помогнат в сегашната принудителна ваканция на децата да завършат успешно учебната година.

Уроците са качени на сайта на „Просвета“, във фейсбук страницата на издателството и в Ютюб канала и всеки – ученик, учител, родител, може да ги ползва напълно безплатно. Те непрестанно се допълват с нови.

Всички излъчени уроци на „Просвета“, подредени по класове, може да намерите тук: www.prosveta.bg/uchim/videourotsi

За безплатно ползване до края на учебната година издателската група първа отвори и всички свои актуални електронни учебници от 1. до 10. клас. А за най-малките предоставихме безплатен достъп до нашите електронни познавателни книжки. Примерът на „Просвета“ бе последван и от други издателства и платформи.

Със своите образователни филми, визуализации, аудиозаписи, интерактивни упражнения и тестове електронните учебници са изключително подходящи за самоподготовка у дома. Учебниците и познавателните книжки може да намерите тук www.e-prosveta.bg.

1 КОМЕНТАР

  1. И са пълни с правописни грешки! Не е лошо да проверявате какво рекламирате в сайта!

Коментарите са затворени.