Апелативна прокуратура стартира за трета поредна година образователна кампания  „Заедно в Час по етика и право“ с 8-класници

За трета поредна година Апелативна прокуратура Пловдив и Регионалното управление на образованието стартират образователна кампания под мотото „Заедно в Час по етика и право. Заедно в Час по правна култура“. В периода между 1 декември 2018 г. и 1 юни 2019 г. прокурорите ще се срещнат с осмокласници от различни пловдивски училища, като ще изнесат открити уроци за работата на магистратите, функциите на съдебната власт, за Конституцията и държавата. Целта на кампанията е под формата на дискусия учениците да бъдат информирани за опасностите при употреба на наркотични вещества, последствията и наказанията при престъпленията, свързани с тях.

В програмата участват Румен Боев – заместник-апелативен прокурор, Мария Тодорова -прокурор от Окръжна прокуратура , Чавдар Грошев – районен прокурор на Пловдив, Румяна Зайкова – Калеева – заместник-районен прокурор, прокурори и психологът Невена Божилова. Откритите уроци ще се провеждат в часовете на класния ръководител.

До момента по програмата, която стартира преди две години, са обучени над 4 500 ученици от 5 до 12 клас от пловдивските училища.