Училището обявява дни на отворените врати до 31 март. Третокласници готвят премиера на “Снежанка и седемте джуджета”

17351102_264101540714442_947307948_n

Състезание по български език и литература “Аз съм българче” организират в ОУ “Драган Манчов” в Пловдив. На 1 април стотици ученици от 1 до 7 клас ще мерят знания и умения по роден език.

Форматът за 4 и 7 клас ще бъде като този на националното външно оценяване. Така учениците ще преценят своята готовност, а учителите след това ще отстранят пропуските.

Състезанието по български език се организира за първа година. Амбицията на ръководството е то да стане ежегодно с ученици и от други училища от града и областта.

“Имаме сериозен опит и традиции в правенето на подобни инициативи. Ние сме домакини на Коледното и Великденското математическо състезание, които се организират от Съюза на математиците в България”, припомни директорът на училището Борис Златарев.

Тази седмица пловдивското школо стартира за пореден път и своята Декада на отворените врати. Всеки ден до 31 март  има подготвени изяви. Второкласниците ще учат математика, докато се забавляват и състезават. “Пламъчета възрожденски” е проектът на трети клас. Акцент в него е славното минало и великите хора на България. “Четене с разбиране”, “Моите любими приказни герои” и “Часът на хумора” ще ангажират децата следобед. Седмокласниците са подготвили рецитал “Той не умира”. Най-малките – първолаците, ще зарадват родители и гости със своите Празници на буквите. На 31 март на училищната сцена ще бъде и премиерата на пиесата“Снежанка и седемте джуджета”, подготвена от 3а клас.