Ученици ПГ по електротехника и електроника се запознаха с основната дейност на компанията, наблюдаваха и поточните линии на АББ

Пробно стажуване в партниращи фирми започнаха ученици от Професионалната гимназия по електротехника и електроника по проекта на МОН за подкрепа на дуалната система на обучение.

В продължение на две седмици гимназистите от 8, 9 и 10 клас от професия специалност „Електрообзавеждане на предприятията“ ще бъдат в „Енергоразпределение ЮГ“ ЕАД. Първата група вече се запозна с  основната дейност и структура  на фирмата. Учениците се докоснаха до спецификите на професионалните уреди и използваните обезопасителни средства при работа. Първата опознавателна разходка зареди и мотивира осмокласници към бъдещата професия, категорични са менторите.

Учениците от специалност „Автоматизация на непрекъснато производство“ се запознаваха с организацията и дейността на работа в АББ България ЕООД , клон Раковски. Учениците с наблюдаваха поточните линии за производство на различни контактори и детайли. Запознаха се с работата на клуба по „Мехатроника“, организиран от АББ, а на финала получиха награди за участие в иновативна игра, създадена в Kahoot .