Ученици от начален курс на СУ „Кирил и Методий” представиха сценични версии на популярни произведения с оригинални костюми

DSC_0822

С драматизации на популярни приказки отбелязаха Деня на грамотността учениците от началните класове на СУ „Кирил и Методий”. Инициативата бе част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. Децата показаха завидно творчество по отношение на костюмите и сценичната адаптация.

Първите и вторите класове представиха драматизации на „Житената питка“, „Дядовата ръкавичка“, „Ванчовият сън“, „Трите пеперуди“ и „Игра“. Трети клас влязоха в образите на героите от „Горска аптека” на Лила Захариева –  „Горската аптека“, а четвъртокласниците изиграха „Дванадесет месеца“.

DSC_0135

Родителите, които бяха основната публика, аплодираха бурно артистичния талант на малчуганите.

Премиерно представление на музикалната приказка „Буратино” по музика на Петър Ступел и текст на Димитър Димитров направиха учениците от 5 и 6 клас. В спектакъла взеха участие вокалната формация с ръководител Ганка Георгиева и клуб “Арт фабрика за големи”.

На 2 април училището ще е домакин на състезанието “Обичам математиката” за ученици от 4 до 7 клас. Стартът е в 8.30 часа.

В същия ден, но от 9.45 часа, започва традиционната надпревара за децата от предучилищните групи на детските градини – “Бързо, лесно, точно”.