СУ „Св.св. Кирил и Методий“ откри новата училищна библиотека по повод Деня на детската книга, Ученическият съвет обяви резултата от акцията за обогатяване на фонда

Приказна кула и дигитализирани кътове ще насърчават четенето сред най-малките и гимназистите в СУ „Св.св. Кирил и Методий“. По повод Деня на детската книга училището откри официално своята нова библиотека. Тук децата ще могат да почетат на спокойствие във вълшебната кула или в училището за магии „Хогуортс“ на Хари Потър. За по-големите са създадени кътове, оборудвани с необходимата техника, в които да могат да четат заглавия, които ги вълнуват. Библиотеката разполага и със специализирана литература за специалностите “Рекламна графика” и “Български танци”.

За днешното официално откриване най-малките бяха подготвили свои любими четиристишия, а членовете на Ученическия съвет обявиха резултата от акцията си за обогатяване на фонда. Те подариха събраните над 100 тома от инициативата “Прочети и подари книга на библиотеката”. Гости на събитието бяха служителите от Детския отдел на Народна библиотека “Иван Вазов”, с който планират бъдещи съвместни инициативи. Училищният библиотекар ще бъде Даниела Такова, която 20 години е работила в Немската читалня на НБ. Тя вече издаде първите читателски карти на най-нетърпеливите.