Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Галин Иванов ще даде символичен старт на приема на документи за участие в класиране и явяване на кандидатстудентски изпити на 17 юни. Крайният срок за подаване на заявления е 1 юли, а на следващия ден са редовните приемни изпити.

Кандидат-студентите могат да избират между 25 специалности в Технологичен, Технически и Стопански факултет съобщи функционалният декан по студентска дейност и продължаващо обучение доц. Десислава Вангелова.

Кампанията започна още през март с провеждането на първите предварителни изпити.

Документи ще се приемат на място в университета всеки ден от 8,30 до 16,30 часа и онлайн: https://uft-plovdiv.bg/kandidat-studenti/#online-kandidatsvane.

Кандидатите могат да се борят за място с оценка от приемен изпит, от държавните зрелостни изпити или от задължителния държавен изпит за придобиване на професионална квалификация.

Шанс за влизане в университета дават и предварителни изпити, на които кандидатите са се явили, както и доброто представяне на националния ученическия конкурс „Млади изследователи 2024“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.