С 35 гласа „за“ и 7 против общинските съветници приеха изменението на бюджета на Община Пловдив и на утвърдените разходи за заплати и числеността на персонала за тази година в част от общинските дейности. Така се преразпределят над 2 045 000 лева.

С изменението 600 000 лева отиват за ремонта на Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и Методий“. Отхвърлено беше предложението сумата да бъде завишена до 800 000 лева. Средства се дават също за присъединяване към EVN на спортния комплекс и зала на ЕГ „Иван Вазов“ и ЕГ „Пловдив“ – общо 36 000 лева. Все още спортната зала на ЕГ „Иван Вазов“ не е пусната в експлоатация, въпреки че е довършена. След присъединяването се кача и комисия, която да приеме обекта, за да може най-сетне учениците да имат база за часовете по физическо и за тренировки.

Както „Уча в Пловдив“ вече писа, с почетни значки ще бъдат отличени 13 млади таланти, допринесли за популяризирането на Пловдив, 21 изявени млади учители ще получат грамота и парична премия от 400 лева. 15 заслужили директори и педагози ще бъдат удостоени с почетна значка на Пловдив на тържеството по повод 24 май.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.