Посмъртно доц. д-р Веселин Кметов е удостоен с почетен знак за особени заслуги в развитието на университета

Преподаватели, служители и студенти на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ се сбогуваха с декана на Химическия факултет доц. д-р Веселин Кметов, който ни напусна внезапно на 1 май.

В съболезнователен адрес към семейството и близките на доц. Кметов ректорът  проф. д-р Румен Младенов подчертава, че академичната общност е загубила уважаван и обичан колега, учен с авторитетно присъствие в академичния живот на висшето училище и неговия любим Химически факултет, вдъхновяващ преподавател, светъл пример за професионализъм, всеотдайност и висок морал, за достойно извървян житейски път. Неговата ярка личност и харизма ще останат завинаги в сърцата ни, допълва проф. Младенов.

Академичното ръководство на Пловдивския университет удостои посмъртно доц. д-р Веселин Кметов с почетен знак за особени заслуги в развитието на висшето училище.

Доц. д-р Веселин Кметов е роден в град Габрово. Завършва с отличие Априловската гимназия в родния си град. Възпитаник е на Химико-биологичния факултет на Пловдивския университет, където също завършва със златна значка като отличник на випуска. Именно в пловдивската Алма матер доц. Кметов започва и развива научната си кариера, като минава през всички стъпала на академичната йерархия – от химик в Централната научно-изследователска лаборатория, през  научен сътрудник, старши асистент, главен асистент, зам.-декан и два мандата декан на Химическия факултет. Специализирал е в Германия, Италия, Испания, Франция, Белгия, Унгария, Словения и Австрия.

Дълбок поклон пред светлата му памет!

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.