Министър-председателят акад. Николай Денков ще открие новата учебна година в ОУ “Васил Левски” в село Караджово, община Садово. То е едно от първите училища, които станаха част от мрежата “Всеки ученик ще бъде отличник” на Център “Амалипе”. Церемонията ще започне в 12 часа.

Училището е средищно и в него се обучават 109 деца от три населени места  – Караджово, Кочово и Моминско. От години то успява да привлече и задържи в класните стаи всички деца във възраст за основно образование. Неговите възпитаници продължават образованието си в средни училища, а някои от тях и в университети. В училището работи един от най-активните медиатори – Бойчо Кочев, който е и негов възпитаник. Бойчо е на път да завърши висшето си образование, за да заработи като учител по биология.

Директорът на училището Красимира Благоева, която е областен координатор на Съюз на ръководителите в системата на народната просвета в България, поясни, че са подготвили семпла програма за отриване на учебната година. А премиерът ще получи като подарък изработена от децата картина – „Българска невеста“.