Малките възпитаници от Академията на Госпожа Опера взимат участие в мюзикала „Законът на джунглата“

Опера Пловдив кани децата на мюзикъла „Книга за джунглата” по популярната творба на Ръдиард Киплинг. Композитор и диригент е Любомир Денев, а автор на либретото и стиховете – Асен Аврамов. Премиерата на първото детско заглавие за сезона е на 11 септември от 18 часа.

В мюзикъла децатата ще се срещнат със смелия Маугли – момче, което попада сред джунглата и е отгледано от вълча глутница. Мечката Балу му преподава закона на джунглата, а Черната пантера Багира го учи на лов. С тяхна помощ Маугли побеждава враговете си, най-страшен от които е тигърът Шир Хан.

Познатата историята от книгата на Киплинг е разказана от режисьора Георги Динев, художника Златна Михайлова и хореографа Филип Миланов. В спектакъла участват хор, балет и оркестър на Опера Пловдив заедно с най-малките възпитаници от Академията на Госпожа Опера. Ролите се изпълняват от Борис Добрев, Август Методиев, Марк Фаулър, Валерия Мирчева, Михаил Пулиев, Анита Огнянова, Благовеста Костадинова.

Мюзикълът „Законът на джунглата“ е създаден през 1988г. и е представен за първи път на сцената на Младежки театър с участието на актьорите Искра Радева, Владо Пенев, Рашко Младенов. Спектакълът открива Празниците на изкуствата „Аполония“ на следващата година. През мюзикълът е поставен на френски език в Париж, където се играе на сцената на университета „Сен Дьони“.