54 ученици от 5 училища ще бъдат утре мениджъри по програмата на “Джуниъй ъчийвмънт”. Абитуриентката от ЕГ “Иван вазов” Йолена Гешева заема поста на Иван Тотев

knigosvet2

Президент на учебна компания ще заеме поста на кмета Иван Тотев утре. Точно в 10 часа Йолена Гешева ще влезе в кабинета на градоначалника, за да поеме функциите му. В случая не става дума за поредната политическа интрига, а за инициативата „Мениджър за един ден“. 15-то й издание тази година се провежда под надслова „Вдъхнови бъдещето“. На абитуриентката от ЕГ “Иван Вазов” се пада отговорността да движи градските дела за един ден. Зрелостничката от Руската е начело на учебна фирма, разработила атрактивния продукт книгосвет, с който може да се чете в тъмното. Изобретението донесе на нея и съучениците й приза за компания номер едно за 2016 година и ги прати на световното в Швейцария.

54 ученици от 5 училища ще бъдат мениджъри за един ден. Младежи от Търговската, Математическата, Английската, Руската и Професионалната гимназия по хранителни технологии ще заемат ръководни постове в различни институции – районни кметства, медии, издателства, ще ръководят дори две банки. Какво е да си областен управител за един ден ще научи Габриела Кривиралчева.