Президентът Румен Радев ще се срещне със студенти от специалност „Графичен дизайн и фотография“ на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“.

Срещата ще е днес в 17 часа в Градската художествена галерия, където държавният глава ще разгледа тяхната изложба с фотографии и дизайнерски проекти.

Припомняме, че преди седмица Випуск 2020 от специалност „Графичен дизайн и фотография“ защити за отличен дипломните си проекти, подредени в галерията. Изложбата с дипломни проекти е озаглавена от тях „Хей next“.

Известният специалист в графичния дизайн и оформлението на книгата Христо Гочев, който беше член на изпитната комисия, пожела на младите си колеги да не правят компромиси в бъдещата си работа с клиентите, защото създаденото от тях ще остане и ще се оценява от следващите поколения. Висока оценка на качеството на дипломните защити даде и деканът на факултет „Изобразителни изкуства“ проф. Галина Лардева. Безспорна заслуга за чудесното представяне на 15-те момичета и момчета бакалаври имат техният преподавател Георги Димитров, както и останалите му колеги, които въпреки дистанционната форма на обучение са успели да мотивират студентите да работят максимално мобилизирани.