DSC03002 (1)

Председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров връчи златни медали на трима отличници от Колежа по икономика и администрация на тържествена церемония днес.

41 са отличниците на Випуск 2014 , като трима от тях завършват с еднакъв успех – 5,89. Абсолвентите със златни, сребърни и бронзови медали получиха съответно марков таблет, цифров фотоапарат и стилен ръчен часовник.

«Нашата държава може да върви напред само с образование и иновации. Иначе ще куца. Приятно съм изненадан от високото ниво на успеваемост на випуска», обърна се към дипломантите акад. Воденичаров. Той получи от ръководството на колежа почетен знак за принос в развитието му.

Президентът Геори Манолов добави, че това е най-силният випуск на КИА в неговата 12-годишна история.

Към своите колеги се обърна и отличникът на випуска и бивш председател на Студентския съвет на КИА Богдан Тошев. Той благодари на преподаватели за всеотдайността им и ги увери, че и занапред ще продължават да търсят компетентното им мнение. „Вие запалихте пожаря на интереса към науката, който се гаси само с нови знания”, призна отличникът на Випуск 2014. След края на тържествената церемония абсолвентите си направиха обща снимка за спомен и по традиция хвърлиха академичните шапки.

 

DSC02997 (1)