В проектокабинета „Денков-Габриел“ за министър на културата е посочен директорът на Драматичен театър-Пловдив – Кръстю Кръстев

Директорът на Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти към Педагогическия факултет на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” проф. д-р Галин Цоков е предложен за министър на образованието и науката в проектокабинета „Денков-Габриел“. Папката ще бъде върната на президента със състав на правителство в понеделник в 11 часа.

Първите две политически сили са постигнали съгласие за персоналния състав на кабинета с премиери на ротационен принцип Николай Денков и Мария Габриел. През първите 9 месеца начело ще е Денков, а Габриел ще е вицепремиер и външен министър.

Проф. д-р Галин Цоков е член на комисията за иновативни училища към МОН. Научните му интереси са в областта на организацията и управлението на образованието, политиките в училищното образование и Е-управлението, училищна администрация и законодателство, организационният мениджмънт и управление на качеството в образованието

Бил е лектор по програма „Еразъм+“  в университета UNED, Мадрид, има специализация по Образователно лидерство в Банкстрийт колеж по образованието, НЮ Йорк; специализация по Образователен мениджмънт CEDEFOP Study Visit 326, Валенсия, Испания; Образователен мениджмънт с профил организационен мениджмънт в образованието в Холандия,  Амстердамски университет.

Член е на Академичния съвет на ПУ. Проф. Цоков е автор на 101 научни публикации, издадени в България и чужбина. Главен редактор на списание „Педагогика“.

В проектокабинета, предложен днес, за министър на културата е посочен директорът на Драматичен театър-Пловдив Кръстю Кръстев.

2 КОМЕНТАРА

  1. По корумпирани от в ПУ няма, но какво ни пука? Той не става министър за да оправи образованието. Той отива там, за да се гуши още.

  2. Много е откъсан и с много слаби ангели. Студентите му предаваха курсови работи и той пишеше научни трудове.

Коментарите са затворени.