Отпускат допълнително 30 000 лева на четири училища и две детски ясли за обучение по Монтесори

Максималният брой деца в първа възрастова група на общинските детски градини да стане 30 през учебната 2021/2022 г. Предложението ще бъде разглеждано на предстоящата сесия на Общинския съвет на 20 май.

В мотивите за увеличението се посочва, че на първото класиране 2456 деца са кандидатствали за 2043 места, но са били класирани 1885. След класирането са останали 158 незаети места. Най-много са в район „Източен“ – 107, следва ДГ „Перуника“ – 51, и ДГ „Захарно петле“ – 43.

По данни на община Пловдив средната месечна посещаемост е 18 деца в група. Завишаването в група се налага, тъй като има още много чакащи за прием, аргументират се от общината. Увеличението на броя на децата се прави за трета поредна година с решение на местния парламент.

Общинските съветници ще гласуват също осигуряване на допълнителни средства по бюджетите на четири училища и две детски ясли за реализиране на дейностите по програмата за Монтесори. На СУ „Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Екзарх Антим I“ ще бъдат отпуснати по 2000 лева, а на СУ „Св. Седмочисленици“ и СУ „Константин Величков“

1 КОМЕНТАР

  1. Средната месечна посещаемост е 18 в коя по-точно възрастова група- първа, втора, а после. За средната месечна посещаемост в трета и четвърта група защо нищо не се казва. Тогава тези 30 деца идват всички, всеки ден, с малки изключения. Изключително тежки условия за работа, неприемливо висока бройка за ежедневна раблта, това ще го каже всеки учител. А иначе търсим качество и висок стандарт при образованието на децата. Само на думи, обаче!

Коментарите са затворени.