Ученици от Пловдив и Първомай засадиха магнолии в училищните дворове, освежиха междублоково пространство

„Предай добрината нататък“ – под това мото реализираха съвместната си инициатива ученици от Пловдив и Първомай.

Децата от 2 а клас на тракийското СУ „Св. Седмочисленици“ засадиха магнолия в училищния двор, която получиха от ученици от НУ “Христо Ботев” в Първомай. Връстниците им от съседната община изпратиха с дръвчето и своята кутия на добрините, в която описват какви полезни дела са извършили.

Целта на инициативата е да разпръснем доброто и чрез засаждане на цветни дръвчета в училищните дворове да направим планетата Земя по-чиста и по-зелена, поясняват идеята учителите от Първомай.

Пловдивските второкласници с радост приели предизвикателството да бъдат посланици на доброто и от своя страна изпратили три магнолии на три паралелки от различни населени места, заедно с описание на своите добрини.

Зелената идея обединява и зрелостниците от СУ „Проф. Асен Златаров“ в Първомай. Учениците от 12 а клас, заедно със своя учител по свят и личност Грета Тодева, започнаха реализирането на доброволчески проект за подобряване на градската среда. Те освежиха междублоково пространство, като засадиха люляк. Предстои подновяване на пейки с осигурен дървен материал и пребоядисване на детските съоръжения.