Специален гост на събитието за Деня на детето беше Мечето Прегръдко

С много настроение и забавни игри премина детският празник „Прегръдка за нашите деца“, организиран от Фондация „За нашите деца“ и Община Пловдив. Инициативата е с послание за малчуганите, които не знаят какво е прегръдка от мама и татко, децата с увреждания и трудности в развитието, които виждат света по различен начин, но за които прегръдките са също толкова важни.

Десетки хлапета се забавляваха под звуците на популярни детски песнички, а специален гост на събитието беше един от символите на фондацията – Мечето Прегръдко.

„Посвещаваме днешния празник на силата на прегръдката. Тази прегръдка, която казва на нашите деца „обичаме ви, вие сте ценни за нас“, както и на тези деца, които са различни, защото знаем, че когато ги прегърнем ние им даваме посланието, че те са най-ценният капитал за нас и нашето общество.“ С тези думи изпълнителният директор на фондацията Иванка Шалапатова се обърна към гостите на празненството. Тази година фондацията отбелязва 30 години работа, през които екипът е помогнала на близо 300 деца и семейства.

Част от празничната програма бяха и клоуните Коко, Мъри и Алфелла Круела, които развеселиха децата с фокуси и песни. За доброто настроение на малките гости организаторите бяха предвидили и балонно шоу, детскотека, викторини.

Всички деца, които се включиха в игрите, получиха талони за безплатен сладолед, а в края на празника партньорите на събитието „Дженерали Застраховане“ и  международната мрежа „The human safety net“ поднесоха най-голямата награда на един от малчуганите – нов велосипед