Записването на приетите на първо класиране е от 9 до 12 юли

Специалностите „Право” – редовно обучение, и „Софтуерно инженерство” са с най-високи минимални балове на първо класиране в Пловдивския университет. Последната приета жена е с 34,60 от максималния възможен резултат 36, а най-ниският бал за кандидатите по втората специалност  – 34,40.

Записването на приетите е от 9 до 12 юли включително. От висшето училище уточняват, че студентите, класирани по първо желание, следва да се запишат в указания срок, в противен случай губят право на участие в следващо класиране. На 15 юли ще бъде обявено второто.

Общият брой на кандидат-студентите за първо класиране е 7122, като от тях 1637 са се явили на конкурсни изпити, а останалите участват с оценки от ДЗИ, съобщи зам.-ректорът доц. д-р Борян Янев.

Общият брой на отличните оценки от редовната изпитна сесия е 275, от които 160 са пълните шестици. Най-много оценки 6,00 са получени по Английски език – 47, а общият брой на отличните оценки по предмета е 84.

Оценки „Много добър“ и „Добър“ са получили съответно 362 и 353 кандидати. Със среден резултат са 265 кандидати. Оценка „Слаб” са получили 382 от явилите се.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.