Първолаци от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ видяха първите дни в училище като торта с свещи от пастели и настолната игра „Не се сърди, човече“

„По вода да ни върви – още 100 по 100 учебни дни“, си пожелаха днес първокласниците от СУ „Св.св.Кирил и Методий“. За 22-ра поредна година училището отбеляза стоте дни на първолака с празненство, в което най-малките показаха какво са научили от влизането си в класната стая. Централното фоайе събра постерите и проектите на децата, които с много фантазия и с подкрепата на родителите си бяха претворили първите месеци след прекрачването на школския праг. Заради противоепидемичните мерки тази година празненствата бяха две. Отделни тържества бяха организирани за децата от 1 а и 1 б клас, за да не се допуска смесване на паралелки.

Директорът на училището Таня Николова призна, че за 100 дни е научила много по-малко неща от тях.

„Винаги съм се възхищавала как е възможно да се научи толкова много само за 100 дни. Вие доказахте, че можете повече от възрастните. Продължавайте да бъдете все така упорити“, пожела Николова. Към поздрава й се присъедини и кметът на район „Западен“ Димитър Колев, който бе впечатлен от проектите на еко тема и използваните за  направата им материали за рециклиране и заръча на децата да учат с радост.

Фоайето при входа на училището бе изпъстрено от десетките проекти със 100 елемента – на училищната сграда, картата на България от бобени зърна, на разтворена книга, пана от пластмасови капачки и от дървен материал, както и различни модели на игри. Кристиян Йорданов от 1 а клас бе избрал да пресъздаде първите дни в клас чрез настолната игра „Не се сърди, човече“.

След празничната част първолаците се промушиха през цветната стотица от стиропор, за да се върнат обратно в класната стая,  която остана отворена за гости през целия ден. На дъската на Монтесори паралелката децата от 1 а прочетоха поздрав: „Добро утро, герои!“, последван от темата за 21 февруари: „Стотен работен ден“. Класните ръководители бяха подготвили забавни езикови и математически задачи, чрез които децата да демонстрират наученото.