Доходите на работещите в РУО се увеличават с 15%, реши правителството. Министерският съвет одобри промени в разходите по области по бюджета на МОН, като с тях от 1 август средствата за персонала на регионалните управления на образованието за настоящата година нарастват с общо 878 900 лв.

В 28-те РУО работят 612 души. С решението се цели привличане и задържане на служители, които имат пряко отношение към организацията и контрола на учебния процес в условията на епидемичната криза. След въвеждането на извънредната епидемична обстановка в страната служителите от РУО организират, координират и подпомагат обучението на учениците от разстояние в електронна среда, контролират дейността на училищата и на детските градини, уточняват от пресслужбата на МС.

Предстояща задача пред регионалните управления на образованието е създаване на условия за нормално започване на новата учебната година при спазването на указанията на здравните власти за предпазване на децата, учениците и персонала в институциите от епидемията от коронавирус.